Zupy
Zupy to wbrew pozorom dość zróżnicowana kategoria dań, a chyba jedyną naprawdę wspólną cechą jest to, że wszystkie mają mniej lub bardziej płynną postać. Wiele uchodzi również za łatwe i szybkie w przygotowaniu, z raczej prostych składników, zwykle są to też dania jednogarnkowe. Jednak powyższe twierdzenia nie zawsze są prawdziwe i niektóre zupy wymagają zarówno sporo pracy jak i niekoniecznie banalnych składników. Poniżej prezentujemy bardzo zróżnicowany wachlarz zup, od tych najprostszych aż po małe dzieła sztuki kulinarnej.
Ekspresowa zupa fasolowa
Krupnik
Holenderska zupa z grochu (erwtensoep)
Jaka część z Was jest entuzjastą zupy grochowej? Pewnie znajdzie się sporo takich osób, ale trzeba przyznać, że to dość „kontrowersyjna” potr...
Zupa grzybowa
W kuchni polskiej możemy spotkać wiele rodzajów zup grzybowych. My publikowaliśmy już np. przepis na zupę kurkową. W zależności od receptury ...
Kapuśniak z kiszonej kapusty
Holenderska zupa z kurczaka
Już całkiem dawno temu pisaliśmy sporo zarówno o metodach gotowania rosołu z kury czy wołowiny, jak i proponowaliśmy przepis na warzywną zupę...
Azjatycka zupa warzywna
Tym razem proponujemy bardzo oryginalną zupę ze skądinąd ciekawych, chociaż raczej łatwo u nas dostępnych składników. W oryginalnym przepisie...
Zupa pomidorowa z klopsikami
Biała zupa rybna
Wśród wielu możliwych przepisów na zupę rybną proponujemy jeszcze jeden bardzo interesujący. Biała zupa rybna nie jest wprawdzie niczym niezn...
- 1 of 3
- 1
- 2
- 3
- Następne »