Potrawka z polędwicy z papryką i pomidorami
W kilku ostatnich przepisach przerabialiśmy mocno klasykę kuchni meksykańskiej. Dzisiaj zmienimy nieco klimat i zaproponujemy coś bardziej eu...
To jedna z niewielu kategorii, które wyodrębniamy bardziej z perspektywy technicznego sposobu wykonania potrawy, aniżeli użycia takiego czy innego kluczowego składnika. Skład jest zwykle z resztą dość bogaty i niejednorodny, obejmując często dużą ilość warzyw. Wygląd i sposób podania także są specyficzne, gdyż składniki są drobno pocięte, a zawartość płynu zazwyczaj znaczna. Najczęściej są to też tzw. dania jednogarnkowe. Przyjęte przez nas kryteria są wprawdzie nieco umowne i niekoniecznie doskonałe, ale wszelkie potrawki, gulasze, ragouty czy eintopfy są tak specyficzną grupą dań, że uznaliśmy za konieczną jakąś formę ich wyróżnienia.
W kilku ostatnich przepisach przerabialiśmy mocno klasykę kuchni meksykańskiej. Dzisiaj zmienimy nieco klimat i zaproponujemy coś bardziej eu...
Dzisiaj prezentujemy naszą interpretację skądinąd znanej potrawy jaką jest duszona wołowina z dynią. Nie jest to wbrew pozorom danie wyłączni...