Porady

W tym miejscu zamieszczamy porady i wskazówki jak postępować z pewnymi produktami lub jak przyrządzić pewne składniki, które same w sobie nie stanowią oddzielnej potrawy, ale są składnikiem innych. Dlatego też nasze porady mogą, ale nie muszą zawierać przepisów w ścisłym tego znaczeniu.

Jak ugotować idealny makaron

Jak ugotować idealny makaron

Z pozoru mogłoby się wydawać, że ugotowanie makaronu to banalna czynność, z którą nie powinny wiązać się jakieś szczególne problemy i pułapki. Praktyka pokazuje...
Kaczka – porady

Kaczka – porady

Kaczka przez wiele lat nie była w naszym kraju zbyt popularnym mięsem. Teraz wraca do łask, jednak po latach względnej nieobecności wiele osób nie bardzo wie ja...
Mrożone kurki

Mrożone kurki

Kurki to grzyby sezonowe, ale ich miłośnicy poszukują oczywiście sposobów na to, by cieszyć się nimi cały rok. Jednym z naturalnych na to sposobów jest mrożenie...
Grillowanie – porady

Grillowanie – porady

Grillowanie potraw w taki sposób, aby były smaczne, zdrowe i atrakcyjne z wyglądu to sztuka wymagająca wiedzy i doświadczenia. Dlatego zamieszczamy garść prakty...
Jak przygotować jajka w koszulkach?

Jak przygotować jajka w koszulkach?

Od czego zacząć? Trudno o jednoznaczną odpowiedź na pytanie czy przygotowanie jajek w koszulkach jest łatwe czy trudne. Moim zdaniem jest to po prostu kwestia w...
Bakłażan

Bakłażan

Bakłażan to smaczne i zdrowe warzywo łatwo dostępne w handlu detalicznym. Jego przygotowanie od spożycia nie jest trudne i występuje jako składnik wielu dań, za...
Jak przygotować do spożycia avocado?

Jak przygotować do spożycia avocado?

Avocado to coraz popularniejszy owoc ceniony jako składnik np. sałatek i kanapek. Zazwyczaj kroimy go wówczas w kostkę lub plasterki. Wielu początkujących w kuc...
Idealne jajka sadzone

Idealne jajka sadzone

Jak przyrządzić sadzone jajko doskonałe? Jajko sadzone jest składnikiem wielu różnych potraw – czasem występuje w nich w roli głównej, a czasem odgrywa drugopla...