Porady
W tym miejscu zamieszczamy porady i wskazówki jak postępować z pewnymi produktami lub jak przyrządzić pewne składniki, które same w sobie nie stanowią oddzielnej potrawy, ale są składnikiem innych. Dlatego też nasze porady mogą, ale nie muszą zawierać przepisów w ścisłym tego znaczeniu.
Z pozoru mogłoby się wydawać, że ugotowanie makaronu to banalna czynność, z którą nie powinny wiązać się jakieś szczególne problemy i pułapki. Praktyka pokazuje...
Kaczka przez wiele lat nie była w naszym kraju zbyt popularnym mięsem. Teraz wraca do łask, jednak po latach względnej nieobecności wiele osób nie bardzo wie ja...
Kurki to grzyby sezonowe, ale ich miłośnicy poszukują oczywiście sposobów na to, by cieszyć się nimi cały rok. Jednym z naturalnych na to sposobów jest mrożenie...
Ratatouille to atrakcyjne i uniwersalne danie, które może funkcjonować zarówno samoistnie, jak również w charakterze dodatku do innych potraw. Poniżej opisujemy...
Frytki to bardzo popularny, chociaż niekoniecznie zdrowy dodatek do wielu potraw. Te z fast-foodowych restauracji co najmniej budzą obawy co do ich jakości czy ...
Grillowanie potraw w taki sposób, aby były smaczne, zdrowe i atrakcyjne z wyglądu to sztuka wymagająca wiedzy i doświadczenia. Dlatego zamieszczamy garść prakty...
Od czego zacząć? Trudno o jednoznaczną odpowiedź na pytanie czy przygotowanie jajek w koszulkach jest łatwe czy trudne. Moim zdaniem jest to po prostu kwestia w...
Bakłażan to smaczne i zdrowe warzywo łatwo dostępne w handlu detalicznym. Jego przygotowanie od spożycia nie jest trudne i występuje jako składnik wielu dań, za...
Avocado to coraz popularniejszy owoc ceniony jako składnik np. sałatek i kanapek. Zazwyczaj kroimy go wówczas w kostkę lub plasterki. Wielu początkujących w kuc...
Jak przyrządzić sadzone jajko doskonałe? Jajko sadzone jest składnikiem wielu różnych potraw – czasem występuje w nich w roli głównej, a czasem odgrywa drugopla...