Zupa rybno-warzywna
Nieskończenie wiele jest chyba przepisów na rozmaite zupy „z ryb” i „rybne”. Ponieważ jednak ostatnio zachwalaliśmy nasz przepis na bulion ry...
Zupy to wbrew pozorom dość zróżnicowana kategoria dań, a chyba jedyną naprawdę wspólną cechą jest to, że wszystkie mają mniej lub bardziej płynną postać. Wiele uchodzi również za łatwe i szybkie w przygotowaniu, z raczej prostych składników, zwykle są to też dania jednogarnkowe. Jednak powyższe twierdzenia nie zawsze są prawdziwe i niektóre zupy wymagają zarówno sporo pracy jak i niekoniecznie banalnych składników. Poniżej prezentujemy bardzo zróżnicowany wachlarz zup, od tych najprostszych aż po małe dzieła sztuki kulinarnej.
Nieskończenie wiele jest chyba przepisów na rozmaite zupy „z ryb” i „rybne”. Ponieważ jednak ostatnio zachwalaliśmy nasz przepis na bulion ry...
Nieskomplikowany przepis na kolorową i zdrową zupę z fasolki szparagowej. Zdecydowanie najlepiej wychodzi z jej świeżej postaci dostępnej głó...
Istnieje wiele przepisów i technik przygotowania czerwonego barszczu, które dają sporo zróżnicowanych w smaku jego wersji. Jedną z bardziej z...
Zupa z kurek to jedno ze sztandarowych dań późnego lata i wczesnej jesieni, chociaż wychodzi dobrze również przez cały rok z kurek mrożonych....
Wracamy do tematu zupy krewetkowej – tym razem po tajsku. Pomimo pewnych podobieństw do prezentowanej w przeszłości wietnamskiej zupy krewetk...