Dania z warzyw
Ratatouille to atrakcyjne i uniwersalne danie, które może funkcjonować zarówno samoistnie, jak również w charakterze dodatku do innych potraw. Poniżej opisujemy...
Powracamy do dań z kapustą w roli głównej. Dzisiaj będzie to słodka kapusta zapiekana z ziemniakami i wędzonym boczkiem. Przepis oryginalnie pochodzi z górskiej...
Obserwując kątem oka snujące się tu czy ówdzie duchy leczo lub ratatouille, proponujemy kolejną uniwersalną, bazującą głównie na warzywach potrawę, która może s...
Nie jest to wprawdzie danie wegetariańskie (zawiera szczodry dodatek serów podpuszczkowych), ale z pewnością może stanowić formę odpoczynku od konsumpcji mięsa....
Do najbardziej znanych potraw kuchni europejskich należą zbliżone do siebie składnikami, sposobem wykonania i przeznaczeniem francuskie ratatouille, włoska pepe...
Jak sama nazwa mówi, peperonatę robi się z papryki. Jakkolwiek dodaje się również pomidory, cebulę, czosnek i przyprawy, to przede wszystkim papryka nadaje sens...
Już kilkukrotnie nawiązywaliśmy do tej tradycyjnej potrawy kuchni francuskiej – w innych daniach, które wykorzystywały taki sam lub podobny zestaw warzyw. Ratat...