Smażona wątróbka cielęca
Wątróbka cielęca to dość wdzięczny składnik, który zdecydowanie nie musi być trudny i czasochłonny w przyrządzeniu. Jej wielką zaletą jest to...
Wątróbka cielęca to dość wdzięczny składnik, który zdecydowanie nie musi być trudny i czasochłonny w przyrządzeniu. Jej wielką zaletą jest to...
Czy wołowinę można ugrillować? Oczywiście, że tak, chociaż w pierwszym momencie nie każdy chce w to uwierzyć. Co więcej nawet, można to zrobi...
Wiener Schnitzel, czyli sznycel wiedeński, to z jednej strony „zwykły kotlet”, skądinąd nawet podobny do polskiego „schabowego”. Z dru...
Klasyków kuchni meksykańskiej i teksańskiej ciąg dalszy. Tym razem chili con carne – czyli tyle co „chili z mięsem”, najczęściej z wołowiną. ...
To co nazywamy zrazami można przyrządzać z różnych rodzajów mięsa, różnymi technikami, a ponieważ są one zwykle zwijane w rulon lub składane ...
Dzisiaj prezentujemy naszą interpretację skądinąd znanej potrawy jaką jest duszona wołowina z dynią. Nie jest to wbrew pozorom danie wyłączni...