Diabelskie żeberka inaczej
W internecie można znaleźć wiele przepisów zatytułowanych „diabelskie żeberka”. Zwykle są do siebie dość podobne i przewidują upieczenie lub ...
Trudno byłoby nie zauważyć, że większość publikowanych w tym serwisie przepisów to w ten czy inny sposób dania mięsne, co z całą pewnością nie ucieszy wegetarian. Nie mniej jednak staramy się, aby nawet naszym mięsnym potrawom towarzyszyło możliwie wiele warzyw, owoców i innych produktów pochodzenia roślinnego. Poza pewnymi wyjątkami ograniczamy też w miarę możliwości użycie tłuszczu w ogólności, a zwierzęcego w szczególności. Cokolwiek byśmy bowiem nie jedli, starajmy się jeść możliwie zdrowo.
W internecie można znaleźć wiele przepisów zatytułowanych „diabelskie żeberka”. Zwykle są do siebie dość podobne i przewidują upieczenie lub ...
Wiener Schnitzel, czyli sznycel wiedeński, to z jednej strony „zwykły kotlet”, skądinąd nawet podobny do polskiego „schabowego”. Z dru...
Delikatne mięso z królika w wyjątkowo prostym i „bezstresowym” przepisie, który nie wymaga ani dużych umiejętności, ani specjalnie dużo czasu...
Połączenie kaczki i czerwonej kapusty jest powszechnie znane i występuje w wielu wariantach. W naszym przepisie pokażemy jak można połączyć z...
Tym razem trochę kulinarnej klasyki, czyli cordon bleu w popularnej wersji z kurczaka. Choć to niezwykle prosta potrawa – lekko przyprawionym...
W kilku ostatnich przepisach przerabialiśmy mocno klasykę kuchni meksykańskiej. Dzisiaj zmienimy nieco klimat i zaproponujemy coś bardziej eu...
Klasyków kuchni meksykańskiej i teksańskiej ciąg dalszy. Tym razem chili con carne – czyli tyle co „chili z mięsem”, najczęściej z wołowiną. ...