Kluski i pierogi

Chinkali

Chinkali

Chinkali, tradycyjne gruzińskie pierożki, pierwszy raz jadłem jeszcze za czasów ZSRR. Ówczesną podróż w rejony Kaukazu zapamiętałem z wielu powodów, z których j...
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Pierogi możemy nadziewać niezliczoną ilością przeróżnych farszów i podawać je z przeróżnymi dodatkami – pomimo ciągle tej samej techniki, za każdym razem możemy...
Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami to jedno z najbardziej znanych w naszym kraju dań. Ponieważ przygotowujemy je zwykle z grzybów suszonych, są możliwe do wykonania i...
Ciasto na pierogi gotowane

Ciasto na pierogi gotowane

Ciasto na pierogi teoretycznie nie jest trudne do zrobienia. Ale tylko teoretycznie, gdyż oczekujemy od niego pewnych konkretnych właściwości i okazuje się, że ...
Kopytka

Kopytka

Kopytka to jeden z najpopularniejszych i najbardziej uniwersalnych dodatków w polskiej kuchni. Często są też spożywane jako skądinąd samodzielne danie, wówczas ...