Fajitas z grilla
Czy wołowinę można ugrillować? Oczywiście, że tak, chociaż w pierwszym momencie nie każdy chce w to uwierzyć. Co więcej nawet, można to zrobi...
Od wielu już lat grillowanie to jeden z narodowych sportów Polaków. Gdy tylko w maju robi się ciepło i zielono, masowo przemieszczamy się do ogrodów, na działki, nad jeziora czy do publicznych parków lub lasów i rozkładamy swój sprzęt do grillowania lub korzystamy z dostępnego na miejscu. Dlatego na naszym blogu nie może też zabraknąć potraw nadających się lub wręcz przeznaczonych do przyrządzania na grillu, choć w praktyce przynajmniej niektóre z nich możemy przygotowywać również w domu przez cały rok.
Czy wołowinę można ugrillować? Oczywiście, że tak, chociaż w pierwszym momencie nie każdy chce w to uwierzyć. Co więcej nawet, można to zrobi...
Tym przepisem w pewnym sensie wracamy do naszych „diabelskich żeberek”. Tym jednak razem w wersji dostosowanej do przygotowania na grillu ogr...
Kolejna propozycja dla miłośników pieczonego boczku – tym razem z ogrodowego grilla. Przepis jest niezwykle prosty, a kluczem do sukcesu są m...
Ponieważ filet z kurczaka to bardzo wdzięczne do grillowania mięso, poniżej kolejna nasza propozycja jego przyrządzenia. O ile jednak poprzed...
W repertuarze potraw z grilla nie może zabraknąć bazujących na filecie z kurczaka. To mięso bardzo dobrze nadaje się na grilla, gdyż nie wyma...
Dzisiaj kilka słów o tym jak grillować łososia tak, aby był jednocześnie wypieczony i soczysty. Powiemy jak zrobić to na węglowym grillu ogro...