Nogi z kurczaka pieczone z boczkiem i cytryną
Kolejny przepis pokazujący jak dobrze sprawdza się połączenie kurczaka z wędzonym boczkiem, a także tymiankiem, cząbrem, majerankiem oraz kwa...
Drób to jeden z najczęściej spożywanych w naszej kulturze rodzajów mięsa. Ma to swoje zalety, gdyż odpowiednio wybrany i przyrządzony może np. dostarczyć nam na dość dużo białka, a względnie mało tłuszczu. To co jest nieco wadliwe w naszym podejściu do drobiu to jego częste utożsamianie z kurczakiem, a zdecydowanie rzadziej innymi jego rodzajami. Jakkolwiek my też lubimy kurczaka i zobaczycie tu wiele przepisów z jego wykorzystaniem, to jednak przedstawiamy również propozycje na inne, szczęśliwie przeżywające już pewien renesans, gatunki drobiu, jak kaczka, indyk czy perliczka.
Kolejny przepis pokazujący jak dobrze sprawdza się połączenie kurczaka z wędzonym boczkiem, a także tymiankiem, cząbrem, majerankiem oraz kwa...
Ponieważ filet z kurczaka to bardzo wdzięczne do grillowania mięso, poniżej kolejna nasza propozycja jego przyrządzenia. O ile jednak poprzed...
Po pewnej przerwie powracamy do dań z kaczki. Dzisiaj oryginalna potrawa inspirowana kuchnią francuską – nogi z kaczki duszone w soku z wiśni...
Proste w przyrządzeniu i z niewyszukanych składników, ale atrakcyjne smakowo i wizualnie danie nawiązujące do kuchni południowych regionów na...
W repertuarze potraw z grilla nie może zabraknąć bazujących na filecie z kurczaka. To mięso bardzo dobrze nadaje się na grilla, gdyż nie wyma...